Wałbrzych: OŚWIADCZENIE – bez politycznego zaplecza można jeszcze lepiej służyć miastu

Poniedziałek, 15 listopada 2010, 13:09
Aktualizacja: Wtorek, 16 listopada 2010, 12:31
Autor: TS
Fot. użyczone

Od początku swojej społecznej działalności zarówno jako Prezes Klubu Inicjatyw Społecznych oraz później jako kandydat na prezydenta Wałbrzycha – Bogusława Czupryn na każdym kroku mocno akcentuje swoją bezpartyjność. Kiedy padają więc słowa BEZPARTYJNOŚĆ TO PRZYWILEJ, nie są to puste slogany, bo naprawdę w dzisiejszych czasach bezpartyjność jest największym przywilejem. Tylko on pozwala na swobodę społecznego działania, które nie uwikłane w polityczne meandry, może być i jest dobre dla ludzi.

Szereg inicjatyw, planów, spotkań, etc. osób, którym dobro Wałbrzycha szczególnie jest bliskie, doprowadziło do powstania Klubu Inicjatyw Społecznych. KIS to zrzeszenie osób, które zebrawszy swoje najlepsze doświadczenia i wiedzę, chce nieść pomoc mieszkańcom Wałbrzycha i służyć miastu bez względu na polityczne okoliczności, układy, porozumienia.

KIS i zarządzająca nim Prezes Bogusława Czupryn, działając dla Wałbrzycha i jego mieszkańców, pokonuje na każdym kroku polityczne bariery i walczy z bezmyślnością, niosąc rozwiązania wałbrzyskiej społeczności. Klub Inicjatyw Społecznych oraz Bogusława Czupryn to stowarzyszenie apolityczne, nastawione na konstruktywne działanie, dla którego ważne są nie polityczne układy, ustalenia, a tylko Wałbrzych i jego mieszkańcy.

Europejskie demokracje od lat korzystając z prawa do wyboru, swobody zrzeszania się, etc. tworzą różnorodne struktury, które odrzucając polityczną rzeczywistość, skupiają swoją uwagę na ludziach i ich problemach w danej społeczności lokalnej. Doświadczenia polityczne wielu krajów oraz wnikliwa analiza polskiej sceny politycznej skłoniła działaczy KIS do utworzenia sformalizowanej jednostki społecznego pożytku, która pilnując dobra mieszkańców Wałbrzycha, przeciwstawi się działaczom partyjnym. Ci upolitycznieni, sparaliżowani przez partyjne instrukcje działacze, dla miasta mogą zrobić tylko to na co zezwoli im centralnie zarządzana partia.

Coraz częściej obserwujemy więc sytuację, że komitety polityczne (reprezentujące konkretne partie polityczne) przegrywają w wyborach samorządowych właśnie z komitetami, które z danej społeczności wyrosły i dla danej społeczności działają. Dlatego właśnie w Wałbrzychu warto porzucić polityczne układy i upolitycznionych kandydatów. To oni rządzą naszym miastem od dawna. Czy przez kolejne lata chcemy znów funkcjonować w rzeczywistości jaką od lat zapewniają nam umocowani politycznie działacze? Nie dajmy na to przyzwolenia! Pozwólmy w Wałbrzychu dojść do głosu strukturom i komitetom społecznym. Tylko one naprawdę reprezentują interes mieszkańców. Wybierzmy więc Bogusławę Czupryn i KIS – jedyne nie upolitycznione jednostki, dla których nadrzędnym dobrem jest Wałbrzych, a nie zadowolenie partyjnych władz.

więcej na stronie http://www.czupryn.eu

Bogusława Czupryn
Kandydatka na Prezydenta Wałbrzycha

Tekst sponsorowany.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść tekstów sponsorowanych.